Status kandidaten aanpassen

Gewijzigd op Ma, 6 Mei om 11:47 AM

Status kandidaten aanpassen

Deze handleiding biedt stapsgewijze instructies over hoe je de status van een kandidaat kunt bijwerken. Er zijn twee mogelijkheden, via:

1) Via het kandidatenoverzicht

2) Via het kandidaatprofiel

1) Via het kandidatenoverzicht

• Navigeer naar de betreffende vacature en kies de sollicitant(en) waarvan je de status wilt aanpassen.
  • Klik onderaan het scherm op 'Doorgaan'.

• Maak een keuze tussen 'Geschikt verklaren' en 'Ongeschikt verklaren'.
  • Kies de nieuwe status, bijvoorbeeld '1e interview'. Of kies bij 'Ongeschikt verklaren' voor de juiste reden voor afwijzing.
  • Bevestig door op 'Opslaan' te klikken.

2) Via het kandidaatprofiel

• Ga naar het profiel van de sollicitant.
  • Aan de rechterbovenkant van het profiel zie je de huidige status.
  • Klik hierop om de statuswijziging opties te bekijken.
  • Selecteer uit de lijst de nieuwe status die je aan de sollicitant wilt toewijzen.

Conclusie

Het bijhouden van de status van sollicitanten binnen je recruitment pipeline is cruciaal voor zowel de efficiëntie van je wervingsproces als de ervaring van de kandidaat. Door bovenstaande stappen te volgen, kun je zorgen voor een gestroomlijnd en georganiseerd proces.

Voor verdere ondersteuning bij het aanpassen van de status van kandidaten of andere vragen met betrekking tot het gebruik van Emply, staat ons supportteam klaar om te helpen.