Berichten naar kandidaten sturen

Gewijzigd op Ma, 29 Apr om 3:47 PM

Berichten naar kandidaten sturen

Communicatie met kandidaten is een essentieel onderdeel van het wervingsproces. Met Emply kun je gemakkelijk berichten sturen naar kandidaten om hen te informeren over hun sollicitatiestatus. Dit artikel biedt een stapsgewijze handleiding voor het verzenden van deze berichten.

Stappen voor het versturen van berichten

1. Navigeer naar de vacature waarvoor je kandidaten een bericht wilt sturen.

2. Kies de sollicitanten die je wilt informeren door ze te selecteren.

3. Klik op 'Bericht' onderaan het scherm om het berichtvenster te openen.

4. In het nieuwe scherm kun je de details van het te versturen bericht specificeren. Type bericht:

• Taal: Kies de taal van het bericht.

• Template: Selecteer de gewenste berichten template.

• Layout: Kies de opmaak van je bericht.

5. Controleer het bericht voordat je het verzendt door op 'Preview' te klikken, rechts onderaan het bericht.

6. Zodra alle informatie juist is ingevoerd, klik op 'Verstuur' om het bericht naar de geselecteerde kandidaten te sturen. Je hebt ook de mogelijkheid om je bericht op een later moment te verzenden. Kies in dat geval voor de optie 'Later verzenden'. (Het bericht vind je nu terug via het Emply-menu, tabblad Berichten, in het tabje Concept, totdat het verzonden is.)

Belangrijke tips

• Gebruik templates: Maak gebruik van berichten templates om het proces te versnellen en consistente communicatie te waarborgen.

• Aangepaste communicatie: Pas waar nodig het bericht aan om het zo persoonlijk mogelijk te maken.

Conclusie

Het versturen van berichten naar kandidaten via Emply is een effectieve manier om hen op de hoogte te houden van hun sollicitatieproces. Door bovenstaande stappen te volgen, zorg je voor een soepele en professionele communicatie met je kandidaten.

Heb je hulp nodig of vragen over het versturen van berichten of andere functionaliteiten binnen Emply, ons supportteam staat klaar om je te assisteren.