Dashboard inrichten

Gewijzigd op Ma, 10 Jun om 3:18 PM

Dashboard inrichten

Ontdek de kracht van het dashboard in Emply. Creëer voor jezelf en anderen een overzicht, waarbij je de mogelijkheid hebt om widgets toe te voegen, te verplaatsen, te verwijderen en te prioriteren. Neem de regie over de informatie die voor jou -en je collega's- het belangrijkst is.

Stappen voor het inrichten van het dashboard

1. Klik in het Dashboard op 'Instellingen' rechtsboven.
  2. Bewerk een bestaand dashboard of maak een nieuw dashboard met het plusje.
  3. Geef een titel op en bepaal op basis van Afdelingen, Gebruikers en/of Rollen wie toegang heeft tot het dashboard.
  4. Voeg tegels bovenin toe met de groene plusjes, waarbij je cijfers en grafieken kunt instellen.
  5. Gebruik de verschillende widget-opties om specifieke informatie weer te geven, zoals vacatures, talent pools, kandidaten, job agents, berichten, agenda en taken.

Handig om te weten

• De kleine blokken bovenin toont informatie vanuit het hele systeem en is niet afhankelijk van rol-autorisatie. In de widgets zie je in de meeste gevallen echter alleen de informatie waar jij als gebruiker toegang tot hebt.
  • Wees selectief bij het toevoegen van widgets en focus op de informatie die voor jou relevant is om een overzichtelijk dashboard te behouden. In veel gevallen is het advies de informatie aflopend te tonen.
  • Klik vanuit het dashboard door naar vacatures en kandidaten.
  • Dashboards en widgets kun je niet dupliceren.

Critera-tips voor kandidaten widgets

• Voeg bij Criteria 'Pipelinefase = Stap x' toe om alle kandidaten in een bepaalde fase te zien.
  • Om te voorkomen dat je gearchiveerde kandidaten in het dashboard blijft zien, voeg bij Criteria alle 'Redenen voor afwijzing ≠ (is niet) ...' toe.
  • Criteria 'Voorgedefinieerde gebruiker = Team' zorgt ervoor dat je alleen kandidaten ziet van de vacatures waaraan jij aan het Team bent toegevoegd.

Conclusie

Met de mogelijkheid om dashboards aan te passen, kun je een aangepaste gebruikerservaring creëren in Emply. Door widgets strategisch te plaatsen, heb je snel toegang tot de informatie die voor jou van belang is.

Voor verdere ondersteuning over het personaliseren van een dashboard of andere vragen met betrekking tot het recruitmentproces, staat ons team klaar om je te assisteren.