Automation op basis van 'Pipeline fase - laatste update': Verbeter je doorlooptijd

Gewijzigd op Do, 5 Sep om 10:22 AM

Automation op basis van 'Pipeline fase - laatste update'
Verbeter je doorlooptijd

Door onderstaande stappen te volgen kun je op een krachtige manier de doorlooptijd verbeteren en zorgen voor een gestroomlijnd proces. Met automatische herinneringen en het inzichtelijk maken van kandidaten die al te lang wachten, kun je snel actie ondernemen om het proces weer op gang te brengen.

Stappen

1. Pipeline aanpassen

2. Automation inrichten

3. Widget op dashboard toevoegen

1. Pipeline aanpassen

De pipeline fase voeg je toe aan je pipeline om binnen een vacature direct te zien welke kandidaten te lang in een bepaalde fase staan. En op basis van de pipeline fase kun je een widget toevoegen op het dashboard.

• Ga naar Menu > Instellingen > Templates > Vacature template > Tabblad Pipeline
  • Klik op '+ Fase toevoegen..' en vervolgens op '+ Nieuw toevoegen' om de nieuwe fase aan te maken en toe te voegen. (Of wijzig een fase die niet in gebruik is.)
  • Zet de stap op de juiste plek.
  • Herhaal bovenstaande acties wanneer je meerdere 'Te laat' stappen wilt toevoegen aan je pipeline.

2. Automation inrichten

• Ga naar Menu > Instellingen > Automation > '+ Nieuwe workflow'
  • Geef de Workflow een 'Titel' en eventueel een 'Beschrijving'

Trigger:

• Waar gaat de automatisering over? 'Kandidaat'
  • Wanneer moet deze automatisering worden geactiveerd? 'Gepland'
    Trigger [vanaf vandaag] op [tijdstip naar wens] en herhaal elke [dag]
  • Aan welke criteria moet deze automatisering worden gekoppeld?
    • Status kandidaat = Actief
    • Status vacature = Actief
    • Pipeline fase - laatste update = Screening 2 (of andere stap) 'Dagen na'
  • 'Opslaan'

Actie:

• Klik op '+ Actie toevoegen' om de vervolgactie te kiezen
  • Kies voor 'Verplaats' om de kandidaat naar de stap 'Te laat' te verplaatsen

• Kies voor 'Taak' om een gebruiker een taak te geven.
    Bij een taak ontvangt de 'Verantwoordelijke' een mail en komt de taak bij hem of haar op het dashboard te staan (mits de widget Taken op het dashboard staat.)
  • 'Opslaan'

3. Widget op dashboard toevoegen

• Ga naar 'Dashboard' en klik rechtsboven op 'Instellingen'
  • Klik onderaan op de groene plus
  • Kies voor de widget 'Kandidaten'
  • Klap 'Criteria' open en voeg 'Pipeline fase = Te laat' toe ÉN alle afwijsreden (om te voorkomen dat afgewezen kandidaten in de widget getoond worden)
  • Klik op 'Opslaan'

Heb je hulp nodig of vragen over het inrichten van deze automation of andere functionaliteiten binnen Emply, ons supportteam staat klaar om je te assisteren.