Live gaan met je Werkenbij website

Gewijzigd op Ma, 5 Feb om 3:46 PM

Wanneer je met Emply Career een werkenbij website hebt gemaakt en klaar bent met het inrichten ervan, dan wordt het tijd om live te gaan.

In dit artikel zullen we de stappen doornemen welke nodig zijn om op de juiste manier je werkenbij website live te zetten.

Live gaan met je Werkenbij website

Om op de juiste manier live te gaan met je Werkenbij website is het van belang om onderstaande stappen te volgen:

1. (Sub)domeinnaam aanvragen/aanmaken
  2. SSL-certificaat aanvragen en installeren
  3. Custom domain instellen in Emply Career
  4. DNS aanpassen

Hieronder zullen we de stappen kort toelichten.

(Sub)domeinnaam aanvragen/aanmaken

Wanneer je live wilt gaan met je Werkenbij website dan is het van belang om goed na te denken via welke URL je wilt dat je kandidaten bij je vacatures komen. In dit geval is het raadzaam om of een gloednieuwe domeinnaam aan te vragen voor de website (bijv. werkenbijemply.com) of een subdomein hiervoor aan te maken (bijv. werkenbij.emply.com). Overleg intern wat voor jullie organisatie de beste optie is.

SSL-certificaat aanvragen en installeren

Wanneer je weet welke keuze je hebt gemaakt qua domeinnaam dan is het raadzaam om hiervoor een SSL-certificaat aan te vragen en door ons te laten installeren. Zonder SSL certificaat kan het zijn dat bezoekers een melding hiervan krijgen. In het artikel SSL-certificaat koppelen aan je Werkenbij Site is te lezen welke stappen je hiervoor moeten ondernemen.

Domeinnaam Werkenbij site aanpassen

Nadat het SSL-certificaat is geïnstalleerd kun je aan de slag gaan met het aanpassen van de domeinnaam (custom domain) in Emply Career. Hoe je dat precies kunt doen lees je in het artikel Domeinnaam aanpassen van je Werkenbij website.

DNS aanpassen

Nu alles gereed is kan de laatste stap genomen worden om de website live te zetten. Het (sub)domein moet gekoppeld worden aan de server van Emply Career. Hiervoor dien je een A-record aan te maken welke verwijst naar het volgende IP-adres: 193.161.150.52.