Het toevoegen van tracking scripts aan je werkenbij site

Gewijzigd op Ma, 11 Mrt om 1:10 PM

Het toevoegen van tracking scripts aan je werkenbij site

Wat heb je nodig:

1. Je specifieke tracking-ID of script (bijvoorbeeld Google Tag Manager container-ID, Facebook Pixel ID).

2. Toegang tot de werkenbij site editor.

Script en/of ID:

Voor het vinden van je tracking-ID of script volg je doorgaans deze stappen, die kunnen variƫren afhankelijk van de service:

1. Log in op je account van de betreffende tracking service (Google Tag Manager, Facebook Business, etc.).

2. Navigeer naar het gedeelte waar je je tracking- of pixelcode kunt vinden (dit kan onder 'Beheer', 'Property', 'Pixels', of soortgelijke secties zijn).

3. Kopieer de tracking-ID of het volledige script dat je wordt aangeboden.

Zodra je je tracking-ID of script hebt, volg je deze stappen om het toe te voegen aan je website.

Toevoegen aan website:

1. Open het hoofdmenu in Emply en klik op "WERKENBIJSITE".

2. Klik op Settings (tandwiel).

3. Open het tabblad genaamd "Layout".

4. Kies de layout waar je het tracking script aan wilt toevoegen en klik hierin op het pennetje (Edit).

Wanneer je dit hebt gedaan, verschijnen er nieuwe tabbladen.

6. Open de tab "HTML <head>".

7. Voeg in de "HTML <head>" sectie je tracking script toe. Zorg ervoor dat je het volledige script kopieert, inclusief eventuele <script> tags.

Voor Google Tag Manager zou dit bijvoorbeeld zijn:

<!-- Google Tag Manager -->

<script>(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start':

new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0],

j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src=

'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);

})(window,document,'script','dataLayer','GTM-XXXXXX');</script>

<!-- End Google Tag Manager -->

Vervang 'GTM-XXXXXX' met je eigen Container ID.

Na het toevoegen van het script ziet het er ongeveer zo uit:

Na het succesvol toevoegen en publiceren van je tracking script aan de website, kun je de implementatie testen via het dashboard van de desbetreffende tracking service (bijvoorbeeld Google Tag Manager, Facebook Pixel).

Dit proces zorgt ervoor dat je nauwkeurig bezoekersgedrag kunt volgen, campagne-effectiviteit kunt meten en gegevensgestuurde beslissingen kunt nemen om je wervingsstrategie te optimaliseren.