Het gebruiken van dynamische tekstvelden

Gewijzigd op Ma, 13 Mei om 9:30 AM

Het gebruiken van dynamische tekstvelden

Dit artikel verheldert het concept van dynamische tekstvelden, een krachtige tool binnen Emply voor het automatiseren en personaliseren van communicatie. Dit artikel verkent wat dynamische tekstvelden zijn, waar ze gebruikt kunnen worden, hoe je ze effectief inzet, en welke dynamische velden aanwezig zijn.

In dit artikel lees je:

1. Wat zijn dynamische tekstvelden

2. Waar gebruik je dynamische tekstvelden

3. Hoe gebruik je dynamische tekstvelden

4. Een overzicht van alle standaard dynamische tekstvelden

1. Wat zijn dynamische tekstvelden

Dynamische tekstvelden zijn speciale codes die binnen Emply gebruikt worden om gegevens automatisch in te vullen of om te linken naar specifieke formulieren of processen. Deze velden passen zich automatisch aan de relevante gegevens aan, zoals kandidaatnamen, vacaturetitels, of links naar formulieren.

2. Waar gebruik je dynamische tekstvelden

Dynamische tekstvelden kunnen op de volgende plekken gebruikt worden:

Je vindt de dynamische tekstvelden door op de onderstaande knop te klikken:

Je voegt een dynamisch tekstveld toe door op het groene plusje te klikken (let op: het tekstveld komt helemaal onderaan je tekst te staan), of je kopieert het tekstveld en plakt het direct op de juiste plek.

3. Hoe gebruik je dynamische tekstvelden

• Om een dynamisch tekstveld in te voegen, gebruik je het format [emplyonderdeel.element_naam], bijvoorbeeld [candidate.firstname] voor de voornaam van de kandidaat, of [job.jobtitle] voor de functietitel van een vacature.
  • Kies het juiste dynamische tekstveld voor de gewenste informatie. Deze kun je vinden via de interface van Emply wanneer je een bericht, vacaturetekst of export opstelt.
  • Wanneer je een nieuw formulierelement aanmaakt, wordt er automatisch een nieuw dynamisch veld voor aangemaakt.
  • Wees je bewust van het context-specifieke gebruik van dynamische tekstvelden. Niet elk veld is overal toepasbaar. (Zo kun je geen kandidaat-informatie ophalen wanneer het bericht niet gerelateerd is aan een kandidaat.)
  • Zorg voor unieke (gearchiveerde) formulier- en elementnamen, om dubbelzinnigheid te voorkomen.
  • Bij het doorsturen van een formulier, cursus, evenementuitnodiging of feedbackformulier is het verplicht om een link-dynamisch veld op te nemen om de link naar het formulier, de learning, evenement of feedback in te voegen.
  • Wanneer het dynamische veld geen informatie kan ophalen, namelijk als het element niet gevuld is, blijft het blanco.

Tip!

Test of de ingevulde informatie correct wordt weergegeven door voorbeeldberichten te versturen en/of previews op de juiste plek te bekijken.

Conclusie

Het gebruik van dynamische tekstvelden is een essentiële functionaliteit binnen Emply voor het personaliseren en automatiseren van communicatie en het inrichten van exports. Door het volgen van deze handleiding kun je de voordelen van dynamische tekstvelden volledig benutten, wat leidt tot efficiëntere processen en een gepersonaliseerde communicatie.

Voor verdere ondersteuning of vragen over het gebruik van dynamische tekstvelden, staat ons team klaar om te helpen.

4. Een overzicht van alle standaard dynamische tekstvelden

Systeem url

Bedrijf gerelateerd

Formulier gerelateerd

Learning gerelateerd

Feedback gerelateerd

Vacature gerelateerd

Kandidaat gerelateerd

Gebruiker gerelateerd

Agenda (planningstool) gerelateerd

Job agent gerelateerd

Goedkeuring gerelateerd

Export gerelateerd

Element gerelateerd

Systeem url

[system.url]URL van het Emply systeem.
Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "Site adres"

Bedrijf gerelateerd

[company.name]

Bedrijfsnaam.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "Bedrijf", TENZIJ Instellingen > Account > Afdelingen > Afdeling X > "Bedrijfsnaam"

[company.contactperson]

Emply contactpersoon van je bedrijf.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "Contactpersoon"

[company.email]

E-mailadres van je bedrijf.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "E-mail"

[company.phone]

Telefoonnummer van je bedrijf.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "Telefoon"

[company.pnumber]Niet van toepassing.
[company.stateprovinceregion]

Provincie van je bedrijf.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "Staat / Provincie / Regio"

[company.city]

Stad van je bedrijf.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "Stad"

[company.zipcode]

Postcode van je bedrijf.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "Postcode"

[company.vatnumber]

BTW-nummer van je bedrijf.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "BTW-nummer"

[company.address]

Adres van je bedrijf.

Waar: Instellingen > Account > Info / Facturatie "Adres"

[company.logo]Logo van je bedrijf.

Formulier gerelateerd

Deze dynamische velden verschijnen enkel wanneer je een formulier doorstuurt naar een medewerker/kandidaat via e-mail.
[form.title]Titel van het formulier.
[form.link]Link naar het formulier.
[form.formname.value]
[form.formname.elementtitle.value]
Om data vanuit een specifiek formulier in te voegen. De data wordt opgehaald uit een specifiek veld in het formulier dat je aangeeft in het dynamische tekstveld.

Learning gerelateerd

[course.link]Link naar de learning.
[course.title]Titel van de learning.
[course.participant.name]Volledige naam van de learning-deelnemer in te voegen.
[course.description]Beschrijving van de learning.
[course.webinarlink]Link naar de webinar. Dit is de handmatige link dat is ingevuld voor een webinar in Team > Tijdslot.
[course.price]Prijs van de learning.
[course.points]Verdiende punten voor een afgeronde learning.
[course.certificate.expiration]Vervaldatum van het certificaat. Format: DD-MM-YYYY.
[course.completed]Datum waarop learning is voltooid. Format: DD-MM-YYYY.
[course.start]Datum waarop learning is gestart. Format: DD-MM-YYYY.
[course.teachers]Volledige naam van de docent van de learning. Als er meerdere docenten zijn, worden de namen gescheiden door comma's.
[course.responsible]Volledige naam van de verantwoordelijke van de learning.

Feedback gerelateerd

[feedback.link]Link naar het feedback formulier.

Vacature gerelateerd

[job.ad.header]Koptekst (titel) vacature.
[job.ad.text]Vacaturetekst.
[job.ad.text.escaped]'Escaped' vacaturetekst.
Escaping is een methode waarmee we een systeem kunnen vertellen iets speciaals te doen met de tekst die we leveren of de speciale functie van een teken te negeren.
[job.ad.text.doubleescaped]'Double escaped' vacaturetekst.
Escaping is een methode waarmee we een systeem kunnen vertellen iets speciaals te doen met de tekst die we leveren of de speciale functie van een teken te negeren.
[job.publishedpackage]De naam van het gekozen mediapakket (indien van toepassing).
[job.jobtitle]Vacaturetitel.
[job.projectmanager.name]Naam van de projectmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
[job.projectmanager.jobtitle]Functietitel van de projectmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
[job.projectmanager.department.external.title]Externe titel van de afdeling waaraan (het gebruikersaccount van) de projectmanager van de vacature aan gekoppeld is.
[job.projectmanager.department.company]    De bedrijfsnaam van de afdeling waaraan (het gebruikersaccount van) de projectmanager van de vacature aan gekoppeld is.
[job.projectmanager.department]De afdeling waaraan (het gebruikersaccount van) de projectmanager van de vacature aan gekoppeld is.
[job.projectmanager.officephone]Kantoor-telefoonnummer van de projectmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
[job.projectmanager.email]E-mail van de projectmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
[job.projectmanager.mobile]Mobiele telefoonnummer van de projectmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.

[job.id.link]

Unieke ID dat het systeem automatisch gegenereerd bij een vacature.
[job.number]Vacaturenummer. Automatisch gegenereerd bij een vacature.
[job.pnumber]P-nummer van het bedrijf.
Waar: Instellingen > Account > Info/Facturatie.
[job.vatnumber]VAT-nummer van het bedrijf.
Waar: Instellingen > Account > Info/Facturatie.

[job.eannumber]

EAN-nummer van het bedrijf.
Waar: Instellingen > Account > Info/Facturatie.

[job.candidates]

Totale aantal kandidaten (actief en gearchiveerd) bij een vacature.

[job.candidates.latest]

E-mailadres van de nieuwste kandidaat bij een vacature.
[job.deadline]Deadline van de vacature.
[job.created]Datum en tijd waarop de vacature is aangemaakt.
[job.department.external.title]    Externe titel van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.title]Titel van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.id]ID van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.custom.id]Aangepast ID van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.costcenterid]Kostenplaats-ID van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.company]Naam van het bedrijf van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.url]URL van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.address]Adres van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.zipcode]Postcode van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.city]Plaats van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.country]Land van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.stateprovinceregion]Provincie van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.vatnumber]VAT-nummer van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.pnumber]P-nummer van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.eannumber]EAN-nummer van de afdeling waaraan de vacature is gekoppeld.
Waar: Instellingen > Account > Departments.
[job.department.manager.jobtitle]Functietitel van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.department.manager.phone]Telefoonnummer van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.department.manager.mobile]Mobiele telefoonnummer van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.department.manager.email]E-mail van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.department.manager.department.external.title]Externe titel van de afdeling van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.department.manager.department]Titel van de afdeling van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.department.manager.firstname]Voornaam van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.department.manager.lastname]Achternaam van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.department.manager.name]Volledige naam van de afdelingsmanager van de vacature. Opgehaald uit het gebruikersaccount.
(Alleen van toepassing bij HR module.)
[job.location]Locatie van de vacature.
[job.publisheddate]Publicatiedatum van de vacature.
[job.publisheddatetime]Publicatietijd van de vacature.
[job.link]Link naar de vacature op de Emply career website.
[job.applylink]Link naar het sollicitatieformulier van de vacature op de Emply career website.
[job.custom.id]Aangepast ID voor de baan.

Kandidaat gerelateerd

[candidate.firstname]Voornaam van kandidaat.
[candidate.lastname]Achternaam van kandidaat.
[candidate.email]Email van kandidaat.
[candidate.password.link]Link waarmee een kandidaat een persoonlijk wachtwoord aanmaakt om toegang te krijgen tot het carrièrecentrum. (Dit dynamische veld staat in de bevestigingsmail nadat een kandidaat solliciteert.)
[candidate.apply.date]Tijdstempel wanneer de kandidaat op de vacature solliciteerde.
[candidate.creation.date]Datum waarop het kandidaatprofiel voor het eerst werd aangemaakt.
[candidate.id]Unieke ID van een kandidaat dat wordt gebruikt voor integratiedoeleinden. Voorbeeld ID: 03f66302-e2c6-474f-9b12-5c3f96e2792a.
[candidate.number]Kandidaatnummer dat automatisch aan een kandidaat wordt toegekend.
[candidate.expire.date]Vervaldatum wanneer de kandidaat volgens de AVG regels wordt geanonimiseerd. Alleen van toepassing wanneer in de AVG regel wordt gekozen voor 'Laatste activiteit'.

Gebruiker gerelateerd

[user.sender.name]Voor- en achternaam van de afzender van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.sender.firstname]Voornaam van de afzender van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.sender.lastname]Achternaam van de afzender van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.sender.jobtitle]Functietitel van de afzender van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.sender.email]Email van de afzender van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.sender.officephone]Telefoonnummer kantoor van de afzender van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.sender.mobile]Mobiele telefoonnummer van de afzender van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.sender.username]Gebruikersnaam van de afzender van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.sender.department.external.title]Externe afdelingstitel van de afzender van de email. (Instellingen > Account > Afdelingen > Afdeling, Externe titel)

[user.sender.department]

Afdelingstitel van de afzender van de email. (Instellingen > Account > Afdelingen > Afdeling, Interne titel)
[user.receiver.firstname]Voornaam van de ontvanger van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.receiver.lastname]Achternaam van de ontvanger van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.receiver.jobtitle]Functietitel van de ontvanger van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.receiver.email]Email van de ontvanger van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.receiver.officephone]Telefoonnummer kantoor van de ontvanger van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.receiver.mobile]Mobiele telefoonnummer van de ontvanger van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.receiver.username]Gebruikersnaam van de ontvanger van de email. De informatie komt uit het gebruikersprofiel.
[user.receiver.department.external.title]Externe afdelingstitel van de ontvanger van de email. (Instellingen > Account > Afdelingen > Afdeling, Externe titel)
[user.receiver.department]Afdelingstitel van de ontvanger van de email. (Instellingen > Account > Afdelingen > Afdeling, Interne titel)

[user.receiver.password.link]

Link waarmee gebruikers hun wachtwoord kunnen resetten.

Agenda (planningstool) gerelateerd

[event.title]Titel van de agenda-afspraak (evenement). De informatie komt vanuit planningstool.
[event.note]Notities bij de agenda-afspraak (evenement). De informatie komt vanuit planningstool.
[event.date]Datum van de agenda-afspraak (evenement). De informatie komt vanuit planningstool. Voorbeeld:
16-05-2026, 10:30 - 11:15 (GMT+02:00)
[event.start]

Start van de agenda-afspraak (evenement). De informatie komt vanuit planningstool. Voorbeeld: 16-05-2026 10:30 (GMT+02:00)

[event.location]Locatie van de agenda-afspraak (evenement). De informatie komt vanuit planningstool.
[event.invitationlink]Uitnodigingslink naar tijdslot(en) van de agenda-afspraak (evenement). De informatie komt vanuit planningstool.

[event.interviewers]

Interviewers (aanwezige gebruikers) van de agenda-afspraak (evenement). De informatie komt vanuit planningstool.
[event.duration]Duur van de agenda-afspraak (evenement). De informatie komt vanuit planningstool.
[event.import.link]Link waarmee de agenda-afspraak handmatig aan een agenda wordt toegevoegd, door deze te downloaden als een .ics-agendabestand.

Job agent gerelateerd

[jobagent.vacancies]Lijst met vacatures die voldoen aan de opgegeven criteria van de jobagent. Dit dynamische veld moet in het bericht staan met module 'Job alert > Melding'.

Goedkeuring gerelateerd

[approval.link]Link naar het gebied in Emply waar goedkeuring voor nodig is. De dynamische veld wordt gebruikt in berichten naar de goedkeurders.
[approval.profile.name]Profielnaam van de medewerker waar goedkeuring voor nodig is. De dynamische veld wordt gebruikt in berichten naar de goedkeurders.

Export gerelateerd

[export.id]Export ID van de op dat moment gebruikte export.
[export.entity.id]Export Entiteit ID, alleen te gebruiken in JSON-exports.

Element gerelateerd

[element.elementname]Specifiek element.
[element.elementname.value]Waarde van een specifiek element.