Een advertentie template aanmaken

Gewijzigd op Ma, 10 Jun om 3:46 PM

Een advertentie template aanmaken

Wanneer je regelmatig dezelfde soort vacatures hebt, is het raadzaam om een sjabloon voor de vacaturetekst aan te maken. Het aanmaken van advertentie templates in Emply bespaart tijd en zorgt voor consistentie in je communicatie.

Dit artikel legt uit hoe je een effectief advertentietemplate kunt creëren voor herhaaldelijk gebruik.

Stappen voor het aanmaken van een advertentie template

• Klik via het menu op 'Instellingen'
  • Klik op 'Templates' en vervolgens op 'Vacature advertenties'

• Klik op '+ Nieuwe advertentie'
    Er opent nu een nieuw scherm waarin je de advertentie kan aanmaken.

• Meertalige opties: Klik op het plusje om de advertentie voor meerdere talen in te stellen.
  • Interne titel: Geef een herkenbare titel aan het template voor intern gebruik.
  • Functie: Voer eventueel de functietitel in. Bij het aanmaken van een specifieke vacature kun je dit wijzigen.
  • Layout: Selecteer de gewenste layout voor je advertentie.
  • Dynamische tekst: Gebruik dynamische tekstvelden om automatisch vacature-informatie in te vullen. Denk aan functietitel, sollicitatiedeadline en gegevens van de contactpersoon. (Lees hier meer over dynamische tekstvelden.)

Schrijf de tekst die je vaker wilt gebruiken in het grote tekstveld. Maak de tekst zo universeel mogelijk om latere aanpassingen te minimaliseren.

In de menubalk vind je twee opties om het bewerken van tekst te beperken.

1. Enable editing (slotje): Je markeert welke tekst mag worden bewerkt, en klikt vervolgens op het slot-icoontje. De tekst kleurt oranje. De niet-gemarkeerde tekst kan niet meer worden aangepast.
    *Niet in combinatie/tegelijkertijd met 'Restrict (oogje)' in een sjabloon te gebruiken.
  2. Restrict (oogje): Je markeert de tekst die je wilt vergrendelen, en klikt vervolgens op het oog-icoontje. De tekst kleurt geel, waardoor het voor iemand onmogelijk is om de tekst te bewerken.
    Indien nodig kun je bepaalde rollen wel de mogelijkheid geven om de geel-gearceerde tekst te bewerken, door op het pijltje naast het oog-icoontje te klikken en de rol(len) te selecteren welke de tekst mogen bewerken.
    *Deze functionaliteit is niet bij de 1e zin van het sjabloon te gebruiken.
    *Niet in combinatie/tegelijkertijd met 'Enable editing (slotje)' in een sjabloon te gebruiken.

• Insert if statement (pennetje): Met deze functionaliteit kun je tekst in de vacature laten verschijnen op basis van ingestelde criteria, zoals tekst over afdelingen. Je klikt eerst op het pen-icoontje en kiest vervolgens aan welk criteria de vacature moet voldoen wil de tekst zichtbaar worden. In het blok dat nu verschijnt plaats je de tekst.
    *De tekst verschijnt bij het aanmaken van een vacature pas wanneer het voldoet aan de ingestelde criteria.
    *De tekst kan bij het aanmaken van een vacature niet gewijzigd worden.

Nadat je de advertentie naar wens hebt samengesteld, klik je op 'Opslaan' om het template te bewaren.

Conclusie

Het aanmaken van een advertentietemplate in Emply stelt je in staat om efficiënt en consistent vacatures te publiceren. Door deze stappen te volgen, creëer je een solide basis voor je recruitmentproces en kun je snel reageren op de behoeften van de organisatie.

Voor verdere ondersteuning bij het aanmaken van advertentietemplates of andere vragen, staat ons supportteam klaar om te helpen.