Zoeken, filteren en screenen van kandidaten

Gewijzigd op Ma, 6 Mei om 3:19 PM

Zoeken en screenen van kandidaten

Het zoeken en screenen van kandidaten, met behulp van de filter, spelen een belangrijke rol in het gebruik van Emply. Met deze functies kun je snel de beste kandidaten vinden.

A) Kandidaten Zoeken

B) Kandidaten Screenen

C) Filters Verbergen en Opslaan

Stappen voor het zoeken en screenen van kandidaten

A) Kandidaten zoeken

Vergrootglas

De snelste manier om in het systeem naar een kandidaat te zoeken, zonder naar een vacature te hoeven navigeren, is met het vergrootglas in de rechter bovenhoek. Dit kan op voor- en/of achternaam.

Binnen vacature of talentpool

• Navigeer naar het kandidatenoverzicht van de betreffende vacature, klik op 'Filter' en gebruik de zoekoptie onder het filtericoon.

• Snel zoeken: Voer een zoekterm in en het systeem zoekt naar overeenkomende resultaten in tekst-antwoord velden in Emply formulieren, zoals voor- en achternaam en woonplaats.
  • Criteria toevoegen: Gebruik de geavanceerde zoekfunctie door specifieke criteria te selecteren voor een meer gerichte zoekopdracht.

Extra uitleg

• Bruikbare type velden: Tekst-antwoord, Opties, Datum, Nummer, Geld.
  • Een veld wordt alleen weergegeven als criterium zodra het is ingevuld bij één van de kandidaten bij de desbetreffende vacature.
  • Criterium 'Bestanden': Met dit criterium kun je zoeken in alle .pdf-bestanden die aan een kandidaatprofiel zijn gekoppeld.
  • Criterium 'Meeting': Met dit criterium zoek je in de titel van afspraken gepland met de planningstool.

B) Kandidaten Screenen

• Activeer de screeningsoptie om kandidaten te filteren op basis van (Optie)velden uit het sollicitatie- of andere kandidaatformulieren.

• Wijs punten toe aan verschillende antwoorden voor de gekozen criteria. Kandidaten worden gescreend op basis van deze punten, wat resulteert in een percentage of score.

• Kies of je de score wilt weergeven als een 'totale som van alle punten' of op basis van de 'hoogste score van de toegekende punten'.

Tip! Voor een optimale werkwijze voeg je de gekozen criteria ook toe aan het overzicht van kandidaten (via het tandwieltje aan de rechterkant), zodat je direct de informatie bij de kandidaten ziet.

C) Filter Verbergen en Opslaan

Filter Verbergen

Klik op het woord 'Filter' om de functionaliteit te verbergen. Zolang de filter blauw is, staat hij AAN. Door op het trechter-icoontje te klikken, kleurt de filter wit en staat hij UIT.

Filter Opslaan

• Na het instellen van je zoek- of screeningcriteria, kun je deze filter opslaan voor toekomstig gebruik door op 'Opslaan' te klikken.
  • Beslis of je het filter privé houdt of deelt met andere gebruikers.
  • Je kunt ook aangeven of het filter specifiek is voor de huidige vacature of voor alle vacatures.

Conclusie

Het effectief zoeken en screenen van kandidaten in Emply helpt bij het efficiënt managen van je sollicitatieproces. Door bovenstaande stappen te volgen, kun je snel de meest geschikte kandidaten vinden en selecteren.

Voor verdere ondersteuning bij het zoeken en screenen van kandidaten of andere functies binnen Emply, staat ons supportteam klaar om je te assisteren.