Kandidaten verplaatsen naar andere vacature/talent pool

Gewijzigd op Ma, 29 Apr om 4:52 PM

Kandidaten verplaatsen naar andere vacature/talentpool

Soms past een sollicitant beter bij een andere vacature of talentpool binnen je organisatie. Emply faciliteert het eenvoudig verplaatsen van sollicitanten tussen projecten, wat bijdraagt aan een optimale inzet van talent binnen je bedrijf.

Stappen voor het verplaatsen van kandidaten

1. Ga naar de vacature of talentpool waar de kandidaat op dit moment deel van uitmaakt.

2. Markeer de sollicitant (of sollicitanten) die je wenst te verplaatsen.

3. Klik op het icoon met de drie streepjes (ook wel bekend als 'hamburger') onderaan het scherm om de opties te tonen.

4. Kies 'Verplaats' uit het getoonde menu.

5. Een dropdown menu opent waar je de vacature of talentpool kunt selecteren naar waar de kandidaat verplaatst moet worden.

6. Kies of je de sollicitant(en) voor de huidige vacature / talentpool wilt afwijzen en kies de reden van afwijzing.

7. Klik op 'Opslaan' om de verplaatsing van de kandidaat te bevestigen. De kandidaat is nu toegevoegd aan de andere vacature of talentpool als nieuwe sollicitant, en bevindt zich in de allereerste stap van de pipeline (vaak 'Sourced' of 'Handmatig toegevoegd' genoemd).

Het profiel van de verplaatste kandidaat wordt gekopieerd, zodat de historie bij de vorige vacature / talentpool blijft bestaan.

Note: Het verplaatsen van een kandidaat is op dezelfde manier ook mogelijk vanuit het profiel, door onder het hamburger-menu op 'Verplaats' te klikken.

Conclusie

De flexibiliteit om sollicitanten eenvoudig tussen projecten binnen Emply te verplaatsen, is een waardevolle functie die de flexibiliteit in talentmanagement vergroot. Het zorgt ervoor dat sollicitanten overwogen worden voor de posities die het beste aansluiten bij hun vaardigheden en voorkeuren.

Voor verdere ondersteuning bij het verplaatsen van kandidaten of andere vragen over Emply, is ons supportteam altijd beschikbaar om je te helpen.