Workflow (Pipeline) aanmaken / wijzigen

Gewijzigd op Vr, 24 Mei om 11:46 AM

Workflow (Pipeline) aanmaken / wijzigen

Het optimaliseren van het sollicitatieproces met behulp van workflows (pipeline / processtappen) is essentieel voor een gestroomlijnd recruitmentproces. De workflow (pipeline) is een integraal onderdeel van een vacature/talentpool template. Dit artikel biedt een handleiding voor het opzetten of wijzigen van een pipeline.

Stappen voor het aanmaken / wijzigen van een workflow (pipeline)

• Ga via het hoofdmenu naar 'Instellingen > Templates' en selecteer in het Recruitment tabblad 'Vacature templates'.

• Klik op '+ Nieuwe vacature template' of open een bestaand vacature template.

• Open het laatste tabblad 'Pipeline'. Standaard worden onderstaande pipeline-stappen getoond, deze kun je niet verwijderen. Je kunt enkel de titel van de stap wijzigen.
    • Sourced: Hier worden de handmatig toegevoegde kandidaten en de verplaatste kandidaten weergegeven.
    • Gesolliciteerd: Kandidaten die via het sollicitatieformulier solliciteren, worden hier weergegeven.
    • Aangenomen: De laatste stap in het proces, wanneer een kandidaat is aangenomen.

Let op! Als je de Titel en het Type van een pipeline fase wijzigt, worden deze wijzigingen ook doorgevoerd in andere vacature templates waarin die pipeline fase wordt gebruikt.

• Voeg door op 'Fase toevoegen' te klikken een nieuwe fase toe aan de workflow. En orden de fases door ze te slepen naar de gewenste positie binnen de workflow.

• Klik op de fase om deze te bewerken.
    • Titel: Naam van de processtap
    • Toegang: Welke rollen en/of gebruikers hebben toegang tot deze processtap?
    • Type: Het type wordt in de rapportage module gebruikt om fases aan te duiden.
      Note: Twee pipelinestappen met hetzelfde type worden in de standaard rapportages als één fase beschouwd.

• Verwijder fases door op het rode kruisje in de rechter bovenhoek van de stap te klikken.

• Na het afronden van het opstellen of wijzigen van je workflow, klik op 'Opslaan' om je werk te bevestigen.

Door het volgen van deze stappen kun je effectief een workflow inrichten of wijzigen binnen Emply. Workflows zorgen voor een helder en gestructureerd sollicitatieproces, waarbij elke stap duidelijk gedefinieerd is.

Voor verdere vragen of ondersteuning bij het instellen van je workflows, staat ons supportteam klaar om je te helpen.