Kandidaat gegevens en formulieren opvragen via Emply's API

Gewijzigd op Wo, 12 Jul, 2023 om 2:13 PM

Kandidaat gegevens en formulieren opvragen

In dit artikel lees je hoe je (formulier)gegevens van kandidaten kunt opvragen middels Emply's API. Dit kan o.a. gebruikt worden om een body template te creëren om extern sollicitaties aan te maken.

Benodigdheden:

• API sleutel
  • FormId
  • ApplicationId

FormID

Om gegevens op te halen heb je het ID nodig van het formulier waarop de gegevens zich bevinden. Je kunt dit ID opvragen via de Forms endpoint 'GET/v1/{customer}/forms/{area}'.

Wanneer je dit uitgevoerd hebt, krijgt je een lijst met alle formulieren en hun ID's. Zoek het relevante formulier in de lijsten kopieer dit formulier-ID;

ApplicationID

Voer het formulier-ID in binnen Applications endpoint 'GET/v1/{customer}/applications/find-by-date' en klik op 'Execute'.

Het eerste ID in deze response is de ApplicationID van de kandidaat.

Wanneer je het formulier-ID en de Application-ID bezit kun je Applications endpoint 'GET/v1/{customer}/applications/{applicationId}/form-data/{formId}' gebruiken om de kandidaat gegevens op te vragen.

*De response body die je hierna ontvangt zou je leeg kunnen maken om te gebruiken als template voor het creëren van externe sollicitaties.