Sollicitaties aanmaken met Emply's API

Gewijzigd op Mon, 14 Aug 2023 om 10:20 AM

Het maken van sollicitaties met behulp van de API van Emply kan erg handig zijn als je het sollicitatieproces wilt beheren in je eigen systemen of via je eigen website. Deze handleiding laat je zien hoe je jouw systeem kunt instellen zodat de sollicitaties extern kunnen worden gemaakt en beheerd.

Vereisten

Deze vereisten omvatten zowel de kennisvereisten die je intern in jouw organisatie nodig zult hebben, als de technische setup-vereisten in Emply die nodig zijn.

Let op: Het is de verantwoordelijkheid van de klant om kennis- en technische vereisten te verkrijgen. Misbruik van de API kan extra kosten met zich meebrengen als Emply middelen nodig heeft om het probleem op te lossen.

Emply zal geen ondersteuning bieden bij de externe setup van het gebruik van de API, scripts, gegevensopslag en uitvoeringstijd. Dit moet worden afgehandeld en overeengekomen door interne middelen binnen de organisatie.

Kennisvereisten:

• Scripting
  • REST-API
  • JSON
  • Beveiliging en wettigheid van gegevensopslag (als gegevens van sollicitanten buiten Emply worden opgeslagen)

Technische Emply vereisten:

• Een sollicitatieformulier met het privacybeleid-element aanwezig.
  • Een vacature template
  • Een dummy vacature die gebruikt kan worden om te testen.
  • Een dummy kandidaat  binnen de dummy vacature aangemaakt in Emply met het juiste sollicitatieformulier.
  • API sleutel

Gegevens die extern worden opgeslagen

Om overmatige verzoeken te voorkomen, wordt geadviseerd om sommige gegevens op te slaan en te hergebruiken in de externe dienst. Deze gegevens omvatten:

• API-sleutel (moet veilig worden opgeslagen)
  • Formulier-ID van het aanvraagformulier
  • VacatureId's (voor vacatures zonder vervaltijd en talentpools)
  • Response body template

Voor hulp bij het verkrijgen van de formulier-ID, de vacature-ID en een response body template, volg je dit artikel en gebruikt je deze methode om de sollicitatiegegevens van de dummy-functie en kandidaat op te halen. Wijzig/verwijder de dummygegevens uit het antwoord in stap 3.

Aanmaken van de sollicitatie testen

Nadat de setup stappen zijn voltooid en de formulier-ID, de vacature-ID en de response body template zijn verkregen, kan worden geprobeerd een test te maken via api.emply.com

Navigeer naar de 'POST/v1/{customer}/applications/create/{formId}/{vacancyId}' endpoint onder 'Applications' en voltooi deze stappen:

1. Autoriseer de API-sleutel in de rechterbovenhoek door op de knop "Authorize" te drukken.

2. Vul het formId-veld in met het juiste formulier-ID.

3. Vul het vacatureId-veld in met het juiste vacature ID.

4. Vul het customer-veld in met het eerste deel van jullie platform-URL (voorbeeld: test.emply.com zou het woord "test" in dit veld hebben)

5. Klik op de knop 'Try it out'.

6. Plak je response body template in het veld response body veld.

7. Vul de gegevens van het template in met de informatie die je wilt indienen.

8. Klik 'Execute'.

Als dit correct is gedaan, moet een code 200-antwoord worden geretourneerd. Er wordt een nieuwe kandidaat aangemaakt in de overeenkomstige vacature en deze kandidaat verschijnt in de stap "Sourced" van de pipeline.

Belangrijke aantekeningen

Enkele zaken om in gedachten te houden bij het extern creƫren van sollicitaties:

• Het Emply systeem ziet API-sollicitaties niet als een activiteit dus zal de AVG regel, als deze o.b.v. kandidaat activiteit ingesteld staat, niet correct aangeroepen worden.
  • Het kandidaatprofiel verschijnt altijd in de "Sourced" fase van de pipeline.
  • Kandidaten ontvangen geen automatisch bevestigingsbericht van hun sollicitatie (omdat ze als Sourced kandidaten gezien worden)
  • De privacyverklaring wordt automatisch geaccepteerd wanneer een kandidaat wordt aangemaakt via de API, als het element privacyverklaring is toegevoegd aan het sollicitatieformulier. Zonder het element privacyverklaring in het sollicitatieformulier markeert de privacyverklaring als niet geaccepteerd.
  • De status van de privacyverklaring is niet zichtbaar via de API en wordt daarom niet opgenomen in de respons body.