Parameters in een formulier

Gewijzigd op Vr, 17 Mei om 2:29 PM

Parameters in formulieren

Wil je bepaalde elementen in een formulier verbergen totdat er een specifiek antwoord is gegeven? Het kan zijn dat je een reeks vragen wilt verbergen totdat er specifiek is geantwoord op een vraag die daarmee samenhangt. Of het kan zijn dat je alleen een bepaalde vraag wilt tonen als er met ja of nee wordt geantwoord.

In dit artikel kun je lezen hoe je bepaalde elementen verbergt totdat bepaalde opties zijn gekozen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat alleen relevante vragen worden getoond aan de kandidaat of gebruiker.

Het instellen van display parameters

Let op! Maak eerst alle elementen aan die nodig zijn om de display parameter in te stellen.

1. Ga via het Emply-menu naar 'Instellingen > Formulieren'.

2. Open/bewerk het gewenste formulier.

3. Klik in het formulier rechtsboven op 'Instellingen'.

4. Klap 'Display parameters' open en klik op 'Parameter toevoegen'. (De nieuwe parameter wordt toegevoegd onderaan de reeds bestaande parameters.)

5. Vul de details in van de parameter:

• Verbergen: selecteer de vraag die in eerste instantie verborgen moet worden.
  • Tot: selecteer de vraag + antwoord die ervoor zorgt dat de verborgen vraag zichtbaar wordt.

6. Je kunt meerdere parameters in hetzelfde formulier instellen. (Scroll na het toevoegen van de nieuwe parameter naar beneden om in te stellen.)

7. Klaar! Het gekozen element wordt nu pas zichtbaar nadat er een specifiek antwoord is gegeven op een bepaalde vraag.

8. Controleer de werking van de vorige stap of de zojuist ingestelde parameter zich zoals verwacht gedraagt in het formulier. Check of de relevante vraag verschijnt bij het geven van een specifiek antwoord.

9. Alles naar wens? Vergeet niet jouw aanpassingen op te slaan.

Let op:

1. Je kunt meerdere parameters op een formulier instellen.
  2. Nieuwe parameters komen bij het toevoegen onderaan de reeds bestaande parameters te staan, dus scroll naar beneden.
  3. Bovendien kun je een parameter combineren met "EN" en "OF".

Conclusie

Door parameters te gebruiken, kun je vragen laten verschijnen op basis van specifieke antwoorden. Dit zorgt ervoor dat alleen de relevante vragen zichtbaar zijn.

Voor verdere ondersteuning bij het toevoegen van display parameters of andere vragen met betrekking tot het recruitmentproces, staat ons team klaar om je te assisteren.